Parosh Shaways: Från filmskapare till datatekniker hos en världsledande aktör inom fordonsindustrin.

Parosh Shaways: Från filmskapare till datatekniker hos en världsledande aktör inom fordonsindustrin.

Möt Parosh Shaways, som började som IT Engineering Consultant via A-hub och nu är anställd hos en världsledande aktör inom fordonsindustrin som Scrum Master & System Test Engineer. I denna intervju delar Parosh med sig av hur han hittade sitt drömuppdrag som testingenjör, vad som lockade honom till A-hub, och hur hans erfarenheter har format hans karriärväg inom teknikbranschen.



Kan du berätta lite om dig själv och vad som har lett dig hit?

Mitt namn är Parosh Shaways, jag är 32 år och kommer från Stockholm. Jag bor i en lägenhet mitt i Solna och trivs väldigt bra där.

Jag har två examen. En konstnärlig kandidatexamen med inriktning på filmskapande från Los Angeles, och en högskoleingenjörsexamen i Datateknik från Kungliga Tekniska Högskolan.

Många frågar mig hur jag kan gå från konstnärlig inriktning till en teknisk, och jag svarar att jag alltid haft passion för båda dessa världar. Varje gång det var teknisk utrustning inom film som jag jobbade med (såsom stora digitala filmkameror, som i princip är datasystem), eller när jag lärde mig olika programmeringsspråk för att skapa applikationer, var innovationen alltid det mest intressanta för mig. På fritiden gillar jag att vara fysiskt aktiv genom gymmande och kickboxning. Jag har också en lång bakgrund inom musik och spelar både gitarr och cello.


Vad var dina huvudsakliga arbetsuppgifter som konsult via A-hub?

Mitt uppdrag ligger idag hos en världsledande aktör inom fordonsindustrin där jag trivs väldigt bra. Mina huvudsakliga arbetsuppgifter är:

• Analysera krav.

• Formulera analyser.

• Skriva testfall i Python och VTESTStudio.

• Köra testfall i simulerad miljö samt på rigg, både SIL och HIL, för att validera mjukvarans funktionalitet med systemen.

• Att felsöka är en stor del av jobbet där mycket tid går åt.

• Uppdatera dokumentation där det behövs.


Vad var det som väckte ditt intresse för just det här uppdraget, och hur hänger det ihop med dina mål i karriären?

Det som väckte mitt intresse var först och främst ett tekniskt arbete där jag kunde utnyttja min ingenjörsutbildning. Det var också bra att det var ett stort företag med ett gott rykte. Ett av mina kriterier för en arbetsplats är att den måste kunna förhålla sig till mig som person och de värderingar jag står för, såsom jämlikhet, respekt och utveckling. Jag ville arbeta på en plats med utvecklingsmöjligheter, där företaget visar att de bryr sig om individen, inte bara som arbetare utan som person.

En annan viktig aspekt för mig var problemlösning, och jag ville arbeta i ett team som använde agila metoder som Scrum och Kanban. Detta företag passade in på alla dessa kriterier, och jag trivs verkligen. Avdelningen som jag arbetar i som testingenjör ger mig möjlighet att uppleva hela ingenjörslivet, något jag har jobbat hårt för att uppnå.


Hur har A-hub stöttat din personliga och professionella utveckling under detta uppdrag?

Min konsultchef Julia Nilsson på A-hub har stöttat mig genom att vara tillgänglig och hjälpa mig med alla frågor jag haft. Jag har också haft regelbundna avstämningar där jag kunnat framföra hur det går på uppdraget och om det är några motgångar jag möter. Julia har gett mig tips på hur jag kan bli bättre och hjälpt mig utvecklas inom arbetslivet. Hon har varit både professionell och pedagogisk, och tack vare hennes stöd har min utveckling tagit stora kliv framåt. Tack, Julia!


Vad tycker du är det mest givande med att arbeta som konsult genom A-hub, och hur har detta uppdrag påverkat din karriärväg?

Julia på A-hub hjälpte mig att hitta ett uppdrag som passade mig perfekt. Det mest givande har varit att få förslag baserat på mina egna preferenser om hur jag vill att min drömarbetsplats ska vara. A-hub har också stöttat mig i att utveckla mina ingenjörsfärdigheter och ge mig möjligheten att avancera i karriären.

A-hub erbjuder också stora möjligheter att växa, både karriärmässigt och som person. Jag har fått möjlighet att avancera inom olika områden och kan, om jag vill, nå chefspositioner tack vare de goda förutsättningar som A-hub erbjuder. Möjligheterna är många, och det är bara jag själv som sätter gränserna för vad jag kan uppnå.



Parosh är ett fantastiskt exempel på hur A-hub stöttar och möjliggör både personlig och professionell utveckling. Vi är stolta över att ha honom som en del av vårt team och ser fram emot att fortsätta följa hans framgångar i rollen som scrum master och testingenjör hos vår kund som är en världsledande aktör inom fordonsindustrin!